IndexIndex  portal*portal*  KalenderKalender  FAQFAQ  ZoekenZoeken  RegistrerenRegistreren  GebruikerslijstGebruikerslijst  GebruikersgroepenGebruikersgroepen  InloggenInloggen  

Deel | 
 

 BRITSE KORTHAAR

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Talcha
moderator
moderator


Vrouw
Aantal berichten : 58
Leeftijd : 38
Localisation : oost-vlaanderen
Registration date : 06-04-07

BerichtOnderwerp: BRITSE KORTHAAR   za jan 12 2008, 12:31KARAKTER VAN DE BRITS KORTHAAR:
De brits korthaar is vooral geliefd om hun gelijkmatige en aangenaam humeur. Een brit is onverstoorbaar,rustig en toch speels en houdt van menselijk gezelschap. De kittens zijn speels tot op een leeftijd van ongeveer 2 jaar maar daarna worden ze meestal wat minder actief en laten ze hun aanwezigheid in huis nooit zo nadrukkelijk blijken. Het ligt niet in hun aard om luidruchtig om aandacht te vragen. Een brits korthaar kan zichzelf redelijk goed bezighouden. Soms liggen ze ergens uren lang te slapen maar ze stellen veel contact met de huisgenoten zeker op prijs. Ze worden dan graag geknuffeld en geaaid. Ondanks hun zachte karakter zullen ze het zeker laten merken als ze het ergens niet mee eens zijn. Een brit kan gemakkelijk alleen gelaten worden mits er een andere kat aanwezig is. De brit is een vitale kat die zich moeiteloos aanpast,zowel bij honden als bij andere katten. Volwassen katers hebben een massievere kop dan poezen en vertonen de zogenaamde “katerwangen”. De katers met hun bolle wangen maken altijd een diepe indruk. De britse korthaar komt voor in verschillende kleuren en patronen. De bekendste varianten zijn vooral de effen blauw en de zilver tabby, dit komt vooral door de bekende reclame op televisie.STANDAARD VAN DE BRITS KORTHAAR:


Algemeen: De britse korthaar is compact, goed gebalanceerd en krachtig, laat een goede lichaamsdiepte zien,een volle borst, korte sterke benen, ronde poten en een staart die dik is aan de aanzet en afgerond aan het uiteinde. De kop is rond met een goede breedte tussen kleine oren, ronde wangen, stevige kin, grote ronde en goed geopende ogen en een korte brede neus. De pels is kort en dicht ingeplant. Een gespierde kat met een alerte verschijning en in perfecte lichamelijke conditie.

Kop: Rond gezicht met volle en een goede breedte van schedel met ronde onderliggende beenstructuur. De kop moet geplaatst zijn op een korte dikke nek.

Neus: De neus zelf moet kort, breed en recht zijn. In profiel: een rond voorhoofd moet overgaan in een korte rechte neus met een neusbreuk dewelke niet te geprononceerd noch te ondiep mag zijn.

Kin: Een sterke,stevige en diepe kin is vereist. De beet moet gelijk zijn, de punt van de kin en de punt van de neus moeten een verticale lijn vormen.

Ogen: Grote, ronde en goed geopende ogen. Ver van elkaar geplaatst zonder de afgeronde kopvorm te verstoren

Oren: Tamelijk klein en afgerond van boven, ver uit elkaar geplaatst en zonder onderbreking overgaan in de ronde kop.

Lichaam: Blokkig type met een korte rechte rug. Laag op de poten met een diepe borst. De schouders moeten even massief zijn als de romp. Middelmaat tot groot, maar niet te uitgestrekt.
Benen en poten: Korte, sterke benen. Ronde poten en vast. De tenen dicht tegen elkaar, vijf aan elke voorpoot (de rudimentaire teen inbegrepen) en vier aan elke achterpoot.

Staart: Moet dik zijn en van middelmatige lengte, dikker aan de basis met een afgeronde top.

Pels: Moet kort zijn, dicht en knisperend. Een zachte en/of te lange en donzige vacht is niet goed. De vacht dient goed doorgekleurd te zijn.

Fouten bij de brit: -Een stop zoals bij de pers/exotic.
-Bolle of diepliggende ogen.
-Een aanliggende vacht.
-Een zachte, lange of pluizige
vacht
-Een lang en sierlijk lichaam.
-Klein en/of te weinig gewicht.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
 
BRITSE KORTHAAR
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
 :: Katten :: Rassenkennis over de kat-
Ga naar: